продукти:
1 ч.ч.ориз;
3-4 бр.домати;
1 бр.люто чушле;
1 бр.зелена чушка;
1/2 вр.магданоз;
яйца;
***дресинг:
3 скил.чесън:
1 с.л.доматено пюре;
50 мл.зехтин;
1/2 лимон(сок);
сол;
Сваряваме ориза в подсолена вода според инструкциите.
Чушката измиваме и нарязваме на дебели пръстени,които поставяме на дъното на добре загрят тефлонов тиган.Чукваме по едно яйце във всеки пръстен.Когато яйцето е запечено от долу,обръщаме.
В блендер пасираме изброените продукти за дресинга.
Объркваме пръхкия ориз с дребните парченца домат,магданоз и люто чушле в едно с вкусния дресинг.
Поднасяме салата,гарнирана с запечените яйца в чушка.
Да Ви е сладко!
Чудно!
ОтговорИзтриванеАма ще оставиш целия китайски народ гладен, изЕде оризЪТ им!
:)))Няма страшно!
ИзтриванеТази салата е стара,но заслужаваше да бъде публикувана,Веси!Лятото бяхме си определили с моето момче една седмица само на оризова салата да бъдем:)))
Това е една фантазия, Миленка -
ОтговорИзтриванемного колоритно и свежо, апетитно и красиво поднесено!
Харесва ми. Поздрави за теб и хубава нова седмица!