продукти:
1 ч.ч.прясно мляко;
1 ч.ч.захар;
1/2 ч.ч.кафява захар;
1 бакпулвер;
2 1/2 ч.ч.брашно;
2 с.л.какао;
1/2 ч.ч.олио;
1 с.л.канела;
1 бр.ябълка;
15 бр.смокини;
2-3 с.л.захар за овалване на плодовете;
пудра захар за поръска;
Разбиваме млякото с бакпулвера и добавяме постепенно двата вида захар.Прибавяме и ароматната канела заедно с какаото,след тях идва ред на олиото и баршното.Получаваме лъскаво кексово тесто.
В избрана от нас форма покриваме дъното с хартия,която намасляваме и изсипваме 1/2 от тестото.Върху него разпределяме оваляните в кристална захар цели смокини и парченца ябълка.Покриваме с останата част от тестото.заравняваме и печен на вентилатор при 170С до "суха клечка.
Когато изстине поръсваме с нежната,пудра захар.
Изглежда много сочен и вкусен! Никога не съм правила сладкиш със смокини, вдъхновявате ме да опитам! Поздрави!
ОтговорИзтриванеЗдравей,Юле!Радвам се да се запознаем!:)
ИзтриванеНаистина е такъв какъвто си го усетила този кекс,така че тъй като има все още смокини ще съм благодарна да споделиш и впечатлението си ......Прекрасен ден:)!
Merhabalar, çok leziz ve iştah açıcı görünüyor. Ellerinize sağlık.
ОтговорИзтриванеSaygılar.
Благодаря:)!
ИзтриванеComplimenti per il tuo blog e le tue ricette.
ОтговорИзтриванеDebora
Grazie Debbie ! Il piacere di gostuvaneton al mio tavolo è tutto mio !
ИзтриванеМиленка,
ОтговорИзтриванепрекрасно изглежда плодовият кекс.Ще изпробвам тази рецепта със смокини, не съм ги ползвала за кексове, но ти ми даде идея.
Поздрави !