200 гр.паста тип"Cavatelii";
2 бр.пилешки бутчета;
20-30 гр.синьо сирене;
1 коф.кисело мляко;
2 бр.червени чушки;
1 червена люта чушка(по желание);
2 скил.чесън;
1/2 гл.кромид лук;
зехтин;
босилек;
едра сол;
В подсолена(с едра сол) вода сваряваме пилешкото.Вече готово го обезкостяваме и накъсваме,аз лично предпочитам да е на едри парчета:).
Подсолена вода оставяме да заври,и след като това се случи пускаме пастата.След 6-7 минутки я отцеждаме.
Загряваме на дъното на тиган нужния ни зехтин и в него запържваме за 2-3 минутки ситно нарязания лук.към него добавяме дребните парченца червени пиперки.След 4-5 минутки подправяме със счукания чесън и след минутка вече дърпаме съда от огъня и натрошаваме сиренцето,бъркаме и изсипваме киселото мляко.накъсваме босилека и сосът ни е готов напълно след прибавянето на месото и пастата.
Сервираме с чаша подходящо вино!
Миленка, много изискано бе душа :)))
ОтговорИзтриванеПерфектно за перфектния вкус!
Леле, каква вкусотия! Точно по мой вкус, Миленче! Прекрасна седмица от мен:)
ОтговорИзтриванеМиленче, и от това бих си хапнала, леле ти си се вихрила яко тука!
ОтговорИзтриванеFantástica receta se ve muy deliciosa,abrazos
ОтговорИзтриване