продукти:
1 л. прясно мляко;
3-4 с.л.смлян шам фъстък;
3-4 сл.запечени орехови ядки;
6 с.л.оризово брашно;
6 с.л.бяло брашно;
1 ч,ч.захар;
20-30 гр,краве масло;
щипка сол;
Сипваме захарта,половината от двата вида брашно и слагаме тенджерката на котлона.Добавяме и нарязаните орехови ядки заедно с шам фъстъка и солта.Когато млечната смес заври посоляваме,пускаме парченцето масло и на тънка струйка добавяме останалото количество брашно,размито в малко студена вода.
Бъркаме до сгъстяване на пудинга.
Разсипваме в купички и гарнираме десерта според настроението си:)!
Да Ви е сладко!
Много хубава нова визия на блога, Миленче!
ОтговорИзтриванеПудинга е много изкушаващ!
Ама ти пускаш рецепти толкова често, че все ми стоиш отгоре на списъка и не мога да стигна до тееееееб!
Много изкушаващи снимки, Миленка! Идеята също е хубава! Поздрави!
ОтговорИзтриванеЯ? Колко интересно? Благодаря, Миленка. Ще опитам, разбира се!
ОтговорИзтриванеМиленка,
ОтговорИзтриванепреди години това беше основният десерт, който правех набързо.Днес рядко правя , но твоят вариант ме впечатли с това оризово брашно, което не съм използвала до сега.Прекрасен се е получил пудинга.
Поздрави !
Както винаги си много креативна и предложението ти ме заинтригува. Чудесна си, Миленка, поздрави!
ОтговорИзтриване