продукти:
1 ч.ч.ориз;
100-150 гр.моркови;
1/2 ч.ч.орехови ядки;
1 гл.кромид лук;
1/2 ч.л.едра морска сол;
60-80 мл.олио;
черен пипер;
****сос:
кисело мляко;
копър;
Загряваме олиото и запържваме(до избистряне)ситно нарязания лук.Добавяме дребните морковени кубчета и солта.След 2-3 завъртания изсипваме и измития ориз като бъркането не престава.Когато оризът стане прозрачен сипваме първата чаша вода.Постепенно добавяме и останалите две чаши течност като не забравяме и да прибавим орехите.Подправяме с пипера и поднасяме със свежия сос.
Миленка, чудесно ризото.
ОтговорИзтриванеАз винаги в началото слагам малко бяло вино :)
Поздрави с много усмивки!
О, имам бутилка розе и на обяд мисля да уважа тази порция!:))) Чудесно ризото! Наздраве!
ОтговорИзтриванеОх, много обичам ризото, а с орехи направо го обожавам, Миленка. Страхотно, сочно и пухкаво си го направила, дояде ми се! :)
ОтговорИзтриванеМиленка,
ОтговорИзтриванепрекрасно е ризотото.Правила съм ориз с краставички и орехи и става чудесен.И твоят е идеален за лека вечеря или обяд.
Поздрави