ОРИЗОВИ КЮФТЕТА "3"




продукти:

1 ч.ч.ориз;
1 малка глава кромид;
1 голям морков;
1 ч.ч.зелен фасул;
2-3 бр.кисели краставички;
1/3 вр.магданоз;
1 ч.л.едра сол;
3 бр.яйца;
щипка черен пипер;

галета;
олио за пържене;

Измиваме ориза и заедно с целият(обелен)морков и ситно нарязания кромид го сваряваме в 3 ч.ч. вода като сме посолили със солта.
Когато поелия вече течност ориз изстине,нарязваме моркова на дребни кубчета.добавяме ситно нарязаните зелен фасул,кисели краставички и магданоз.Подправяме с черния пипер,чукваме едно яйце и омесваме оризовата кайма:).
Оформяме кръгли и елепсовидни кюфтенца.Потапяме в разбитите с малко водичка две яйца,после в галета и пържим в силно загрятото олио.
Поднасяме с овче(цедено) кисело млеко!



Коментари

  1. Ето, тази рецепта не съм правила, но предстои, защото изглежда ужасно вкусно!

    ОтговорИзтриване
  2. Миленка,
    не съм правила никога кюфтета от ориз.Обаче тази твоя рецепта ми хареса и ме изкушава да опитам.Чудни са !
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  3. Не съм правила и аз, като Ели, кюфтета с ориз, но толкова ми се виждат вкуснички твоите...пък и пържено не мога да ям...лоша си.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Спокойно може да се замени пърженето с печене:))...Прегръдки,Веселушке!

      Изтриване

Публикуване на коментар