продукти:
1 ч.ч.ориз;
1 малка глава кромид;
1 голям морков;
1 ч.ч.зелен фасул;
2-3 бр.кисели краставички;
1/3 вр.магданоз;
1 ч.л.едра сол;
3 бр.яйца;
щипка черен пипер;
галета;
олио за пържене;
Измиваме ориза и заедно с целият(обелен)морков и ситно нарязания кромид го сваряваме в 3 ч.ч. вода като сме посолили със солта.
Когато поелия вече течност ориз изстине,нарязваме моркова на дребни кубчета.добавяме ситно нарязаните зелен фасул,кисели краставички и магданоз.Подправяме с черния пипер,чукваме едно яйце и омесваме оризовата кайма:).
Оформяме кръгли и елепсовидни кюфтенца.Потапяме в разбитите с малко водичка две яйца,после в галета и пържим в силно загрятото олио.
Поднасяме с овче(цедено) кисело млеко!
Ето, тази рецепта не съм правила, но предстои, защото изглежда ужасно вкусно!
ОтговорИзтриванеМиленка,
ОтговорИзтриванене съм правила никога кюфтета от ориз.Обаче тази твоя рецепта ми хареса и ме изкушава да опитам.Чудни са !
Поздрави !
Не съм правила и аз, като Ели, кюфтета с ориз, но толкова ми се виждат вкуснички твоите...пък и пържено не мога да ям...лоша си.
ОтговорИзтриванеСпокойно може да се замени пърженето с печене:))...Прегръдки,Веселушке!
Изтриване