продукти:
800 гр.стар кромид лук;
6-7 скил.чесън;
2-3 бр.белни домата от консерва;
1 бр.червена чушка;
1-2 бр.моркови;
50 мл.олио(зехтин);
5-6 зърна бахар;
1-2 дафинови листа;
червен пипер;
сух джоджен;
сол;
захар;
магданоз;
Лукът почистваме и нарязваме едри полумесеци директно в тенджерата.Добавяме почистените и нарязаните на по едри парченца чушка и морков.Пускаме в съда и обелените чеснови скилидки,цели.Посоляваме със солта,заливаме с олиото.Включваме котлона и под капак задушаваме за 10-15 минутки.Подправяме с допълнително сол(ако е нужно),захар,джоджен и добавяме нарязаните домати.Добавяме и дафиновия лист,заедно с бахарчетата.Доливаме водичка,колкото да покрие зеленчука и оставяме на тих огън да се доготви....,трябва да остане на мазнинка(аз не сгъстявам ястията с брашно).
Да Ви е сладко!
Миленка, днес имам питки с медец, ама не ми пречи да ги топна в тази чудна манджичка:). Разкошна. Поздрави!
ОтговорИзтриванеИ в къщи днес бяхме на яхния, само че нашата беше с месце :)
ОтговорИзтриванеМного обичам, лучена яхния и ме подсещаш, че скоро не съм приготвяла.
Поздрави, Миленче!
В този студ такава вкусотийка-яхнийка е добре дошла:)
ОтговорИзтриванеЧудесна е яхнийката Миленка.В тези студени зимни дни прекрасно предложение.
ОтговорИзтриванеПоздрави !
Наистина момичета няма такова удоволствие в този студен и мразовит януари......Прекрасна е манджичката!Прегръщам Ви всички:)
ОтговорИзтриванеНеустоима е!
ОтговорИзтриванеЗа прьв пьт правя такава яхния. Попаднах на тази рецепта. Стори ми се вкусно. Дано успея да я направя
ОтговорИзтриване