продукти:
1 бур.зелен фасул;
1 гл.кромид лук;
1 каф.ч.ориз;
1-2 бр.моркови;
1/2 ч.ч.глава целина;
4-5 стр.кервиз(целина);
1/2 вр.магданоз;
1 ч.л.едра сол;
зехтин(олио);
черен пипер(млян);
2 бр.яйца;
Нарязваме на дребно консервирания зелен фасул,кромида,главата целина.морковите и дръжките на магданоза.В загрятото олио задушаваме гореспоменатите зеленчуци за 5-6 минутки.Посоляваме и добавяме наситнените стръкове кервиз и измития ориз.След още 3-4 мин.Сипваме 2,5-3 л.вода.Подбравяме с черен пипер и оставяме супичката да ври до готовност.Застройваме с яйцата,които раздърпваме с вилица.
Поднасяме със ситно нарязания магданоз и лимон!
Ха, яхния правя често със зелен фасул, но супичка не съм се сещала! Твоята Миленка обаче изглежда много вкусна, и определено ще направя следващия път!
ОтговорИзтриванеТова с яйцето накрая не съм пробвала, пък изглежда добре. Другият път ще пробвам. Хубав уикенд, Миленка!
ОтговорИзтриванеИ аз си хапвам зелен фасул, но защо ли не ми е минавала мисълта за супа, особено пък такава - постна и вкусна?!
ОтговорИзтриванеСпорна нова седмица, Миленче!
Изглежда чудесно, Миленка!Аз правих гщвеч със зелен фасул, но на супа не съм опитвала. Поздрави!
ОтговорИзтриванеМомичета в тази безумно студена зима тази супичка хем вкусно ще ви нахрани,хем ще Ви сгрее...Чудна е!
ОтговорИзтриванеИнтересно, Миленка, и с ориз?
ОтговорИзтриванеЕй тази твоя супа много ми хареса Миленка.Прекрасно предложение, много вкусно и ароматно.
ОтговорИзтриванеПоздрави !