продукти:
2 кг.вратни пържоли;
500 мл.бира;
100 мл.вода;
100 гр.краве масло;
5 с.л.мед;
сол;
пушен пипер;
кимион;
Объркваме подправките и с този ароматен микс овкусяваме вратните пържолки.
подреждаме ги в тавичка или глинен съд.Оставяме в хладилника за 2-3 часа.
Разстваряме меда(ако не е течен)в бирата и водата и заливаме месото.Разпределяме кравето масло.Ако съдът в който готвим е тавичка покриваме с готварска хартия (ако е гювеч слагаме капак)и печем за два -два часа и половина на 150С като през последните двайсетина минути сме махнали хартията.
Толкова са крехки..............
Много апетитни пържолки, Маленка!
ОтговорИзтриванеТака приготвени са много крехки и ароматни. И ние често ги правим. Добавяме само необелени скилидки чесън при печенето. Придават допълнително аромат.
ОтговорИзтриванеПоздрави, Миленка!
И аз ги харесвам така:)
ОтговорИзтриване