продукти:
1 коф.кисело мляко;
1 бакпулвер;
1 с.л.сол;
2 с.л.захар;
5 с.л.олио;
1 с.л.оцет;
брашно колкото поеме около 500 гр.;
В съда за месене изсипваме киселото млеко и го разбъркваме хубаво с бакпулвера.Побавяме солта,захарта,олиото и оцета.Разбърквайки с дървена лъжица малко по малко се добавя и пресятото брашно.Омесваме меко.не лепнещо тесто,което разделяме на осем топчета.Всяко топче оформяме на хлебче в желана форма.
Подреждаме в тавичка,покрита с хартия,която сме намазнили.Оставяме покрити питкие с кърпа поне за 1 час преди да изпечем.
Изпичането става на 160С до готовност!
Великолепни са!
Топли-топли... Направо си отмъквам! Хайде, няма да са всички, но двечки. ;)
ОтговорИзтриванеЧудни са, Миленче!
Прегръдки и хубава неделя!
Чудни са Миленка, обичам такива питки!!
ОтговорИзтриванеVolim i jogurt i kiselo mleko i surutku i mlacenicu u pecivima.Kako lepo izgeladaju ovi tvoji helpcici
ОтговорИзтриванеПри мен се получиха длетави...
ОтговорИзтриванеНе би трябвало!П
ИзтриванеПровери ли ги с клечка преди да изкараш питките?
Разкошни са!Поздрави!
ОтговорИзтриванеМиленка,
ОтговорИзтриванепрекрасни хлебчета.Бакпулверът трябва да е хубав за да се получат хубави хлебчета.Няма да са длетави, може би това е причината.
Поздрави !
Не ги проверих, защото се пекоха към 45мин и даже засилих фурната, че бяха бледи отгоре, а тъмни отдолу. Днес са с текстурата на соден хляб. А бакпулверът беше Йоткер.
ОтговорИзтриванеНе са ли малко 160гр. За печене на хляб?
Ще трябва да им дам врори шанс:)
Задължително им го дай ,защото са прекрасни даже и на следващия ден,Натали!Относно градусите,не са малко.Аз работя с вентилатор.
Изтриване