продукти:(около 10-12 порции)
3 л.месен бульон;
1/4 средно голяма глава зеле;
1 средна глава целина;
1/2 от листната маса целина;
3 бр.картофи;
2 гл.кромид лук;
4-5 скил.чесън;
1/2 белени домати консерва;
1 среден морков;
1 бр.червена чушка;
1 с.л.червен пипер;
7-8 бр.черен пипер на зърна;
2-3 дафинови листа;
100 мл. не рафиниран зехтин;
сол;
Нарязваме кромида,зелето и чесъна на ситно.Изсипваме ги в по голяма тенджера,в която сме затоплили зехтина и към тях добавяме наситнената чушка,морков,картофи,главата целина и листата кервиз.Задушаваме запържващо до леко омекваме.Посоляваме със солта и червения пипер.Заливаме с горещия бульон и пускаме половината връзка копър,която сме завързали в тензухче(кърпичка)и зрънцата пипер и ароматния дафинов лист.Когато картофът е сварен сипваме в съда и нарязаните на дребно домати.Оставяме да поври за още 10-15 мин.Махаме вързопчето с копъра!
Поднасяме със заквасена сметана и поръска от останалия копър и чили,нарязани на много-много ситно!
Едно от любимите ми ястия. Борша има невероятно количество вариации и рецепти.
ОтговорИзтриванеСъс зехтин никога не съм опитвала. Благодаря за идеята!
Поздрави и прегръдки!