продукти:
500 гр.пилешки воденички;
1 бр.тиквичка;
1/2 стр.праз лук;
4-5 бр.големи печурки;
1 ч.л.къри;
50 гр.кашкавал;
50 мл.олио;
2 ч.л.едра сол;
щипка кимион;
2 дафинови листа;
1 вр.магданоз(дръжките);
щипка черен пипер;
В 1 1/2 л.вода сипваме едрата сол и с нея заливаме почистените воденички(аз сварих 1 кг.воденички,тъй като половината от тях бях предвидила за скорошно ризото :)).В тенджерата пускаме дръжките на магданоза,кимиона и дафиновите листа.
Подготвяме зеленчуците като нарязваме тиквичките и праза на жулиени ,а гъбите на 4.Поръсваме тиквичките с кърито.
В тиган загряваме олиото и към него прибавяме гъбките.След като 4-5 минутки сме ги запечатвали добавяме раза и тиквичките.Запържването продължава 3-4 мин.и заливаме с 1 черпак от месния бульон и самите воденички.Задушаването продължава докато течността се редуцира напълно.
Поднасяме с настърган кашкавал и свеж магданоз!
Jako mi se dopada kombinacija.Izgleda sošno i ukusno!
ОтговорИзтриванеМного се радвам :)!За мен ще е удоволствие да пробвате и да споделиш....Прекрасен ден!
ИзтриванеОбичам воденички!
ОтговорИзтриванеИ тази рецепта ще ми хареса, Миленка!