продукти:
2 бр.яйца;
250 мл.прясно млако;
250 мл.вода;
1 с.л.течна ванилия;
1 ч.л.мед;
1/2 ч.л.сол;
1/2 ч.л.сода за хляб;
2 с.л.олио;
брашно на око;
масло за намазване;
Погасяваме содата в млякото.Добавяме солта,меда,ванилията,половината олио и двете яйца.Разбъркваме и малко по малко добавяме и брашното.Разбъркването за наше удобство е с миксер ,а гъстотата на тестото мога да сравня с боза...:).
Тигана загряваме и намазняваме с останалата лъжица олио.Сипваме черпак и малко и така откриваме палачинковата фиеста:)......
Всяка готова палачинка намазваме с краве масло както се прави при катмите.
Поднасяме със сладки и солени добавки!
Да Ви е вкусно!
Миленка,
ОтговорИзтриванеаз правя палачинките без сода, но рецептата относно течност и яйца е същата.Много вкусни стават, особено когато предварително се приготви сместа и престои една нощ.Пекат се на следващия ден и стават чудни палачинки.Твоите също са станали прекрасни.
Поздрави !