продукти:
1 кг.печурки;
1 вр.магданоз;
1-2 гл чесън;
50 мл,зехтин;
щипка-две сол;
Почистваме гъбените шапчици от пънчетата и ги обелваме.
В блендер смиламе магданоза и чесновите скилидки заедно с 1/3 от зехтина и солта.
Поливаме дъното на съда в който ще приготвим гъбите с 1/2 от останалия зехтин.
Във всяка гъбка слагаме по една малка лъжичка от свежата ,чеснова паста.Подреждаме ги една върху друга.Поливаме с останалия зехтин и сваряваме под капак или на котлона или във фурната до като остане много малко течност на дъното!
Великолепни са за гарнитура,основно ястие или за мезе...
Миленка,
ОтговорИзтриванечудни са гъбките.Сега е сезонът им за бране и баща ми е техен любител и събирач.Но аз имам голям страх от дивите, та даже и от питомните.Но с този зелен сос са прекрасни.
Поздрави !