ГЪБИ "ВИЛИ"



продукти:

1 кг.печурки;
1 вр.магданоз;
1-2 гл чесън;
50 мл,зехтин;
щипка-две сол;

Почистваме гъбените шапчици от пънчетата и ги обелваме.
В блендер смиламе магданоза и чесновите скилидки заедно с 1/3 от зехтина и солта.
Поливаме дъното на съда в който ще приготвим гъбите с 1/2 от останалия зехтин.

Във всяка гъбка слагаме по една малка лъжичка от свежата ,чеснова паста.Подреждаме ги една върху друга.Поливаме с останалия зехтин и сваряваме под капак или на котлона или във фурната до като остане много малко течност на дъното!
Великолепни са за гарнитура,основно ястие или за мезе...


Коментари

  1. Миленка,
    чудни са гъбките.Сега е сезонът им за бране и баща ми е техен любител и събирач.Но аз имам голям страх от дивите, та даже и от питомните.Но с този зелен сос са прекрасни.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар