продукти:
600-700 гр.свински гърди(без кост);
сол;
***плънка:
150-200 гр.спанак;
1 вр.зелен лук;
1/2 вр.магданоз;
10-15 бр.натурални маслини;
5-6 с.л.зехтин;
прясно смлян черен пипер;
Вземаме свински гърди без кост -цяло парче!
Нарязваме на 2 см. ивици по дългата страна и посоляваме.
Започваме да творим плънката.....
Загряваме зехтина и в него за 2-3 мин задушаваме наситнения пресен лук.Добавяме спанака,цял само измит и почистен.Посоляваме и прибавяме дребно нарязания магданоз и почистените от костилки маслини.Овкусяваме с черно пиперче (смляно)!
Навиваме рулца като между месото сме разпределили спаначената смес.Ако охлювчетата ни се отварят ,заключваме с клечка за зъби!
Поставяме в тавичка.Поливаме тук-там с мазнинка и поливаме 1/2 ч.ч.вода.Покриваме с фолио и печем така 40-50 мин.на 180С преди изключване на фурната запичаме за загар.
поднасяме дори без гарнитура ,а само със сос....
Прекрасно усещане за небцето!
Разкош, Миленка!
ОтговорИзтриванеУсещам, че е много вкусно...и има страхотна визия! :)
Поздрави!
Наистина е разкош,Хриси!За човек като мен ,който обича и шарено свинско месце,и спанак ,а пък за маслини"умира" е повече от разкош :) :) :)
ИзтриванеСупер
ОтговорИзтриване:)
ИзтриванеМиленка, отлично предложение! Какво друго да кажа :)
ОтговорИзтриванеС риск да е нескромно....,права си Аля :)
Изтриване