продукти:
1 петел;
1 ч.ч. ориз;
1 вр.пресен лук;
300 гр.консерва пържена манатарка;
500 мл.бира;
1 ч.ч. сушени гъби(микс);
1/3 ч.ч.стафиди;
3-4 стр.джоджен;
бял пипер;
сол;
50мл,олио;
80-100 гр.краве масло;
Петелът ,разбираемо не е жив...:)!
Накисваме сушените гъбки за половин час във вода.
Осоляваме го от вън и от вътре И започваме да сътворяваме вкусната плънка.
В дълбок тиган загряваме олиото с 1/3 от кравето масло.Към загрятат мазнина добавяме гъбите и лука,ситно нарязан.добавяме стафидите и ориза.След 2-3 минутки сипваме 1 ч.ч.вода.Посоляваме със сол и пипер и подправяме с джоджена.
Пълним птицата и заливаме с бирата.Омазваме петльо с масло и покриваме с фолио.
Печем на 180С под фолио за около 2 часа.Отвреме на време поливаме със сосче месото.
Преди да изключим фурната махаме алуминиевата завивка ,за да придобие "здравословен" загар петлето.
Миленка,
ОтговорИзтриваненаскоро правихме пълнен петел с ориз, варен.Но месото остана твърдо.Баба ми навремето правеше петелът винаги на кайма, месото е твърдо и от него стават чудесни кюфтета.Твоят петел изглежда чудесно.
Поздрави !