продукти:
1 кг.картофи;
1 ч.л.счукан лют червен пипер;
1 с.л.сух джоджен(чубрица);
50 гр.краве масло;
50 мл.олио(зехтин);
сол;
магданоз;
Настъргваме измитите и обелени картофи (ако са пресни не ги белете)!
Изцеждаме вода ако има излишна и ги объркваме със солта и подправките.добавяме и мекото масло и олиото.
В тавичка изсипваме сместа и претискаме много добре с ръка.Печем на 180С до готовност за около 40 мин.
Поднасяме със свеж магданоз!
1 кг.картофи;
1 ч.л.счукан лют червен пипер;
1 с.л.сух джоджен(чубрица);
50 гр.краве масло;
50 мл.олио(зехтин);
сол;
магданоз;
Настъргваме измитите и обелени картофи (ако са пресни не ги белете)!
Изцеждаме вода ако има излишна и ги объркваме със солта и подправките.добавяме и мекото масло и олиото.
В тавичка изсипваме сместа и претискаме много добре с ръка.Печем на 180С до готовност за около 40 мин.
Поднасяме със свеж магданоз!
О, страхотна идея, Миленка!
ОтговорИзтриванеИ на мен ми допадна идеята,Миленка,при теб винаги намирам нещо като за нашия вкус и си ми безценен извор,благодаря!
ОтговорИзтриванеСтрахотно предложение Миленка.Преди години много правих варени настъргани картофи, сирене и яйца - запечени на фурна.Но и този вариант ми харесва.Ще стане подобно на пататник.
ОтговорИзтриванеПоздрави !