продукти:
1,500-2 кг.вишни;
1,500-2 кг.захар;
3-4 щипки сол;
1 1/2 ч.ч.вода;
1/2 лимон (сок);
3-4 клонки с листа (15-20 листа);
Изчистваме плода от костилките.поръсваме със захарта и поливаме с водата.Посоляваме.Варим заедно с клонките...Когато с метода "капка"установим ,че сладкото е готово,добавяме лимоновия сок.
Пълним горещото сладко в бурканчетата и обръщаме!
1,500-2 кг.вишни;
1,500-2 кг.захар;
3-4 щипки сол;
1 1/2 ч.ч.вода;
1/2 лимон (сок);
3-4 клонки с листа (15-20 листа);
Изчистваме плода от костилките.поръсваме със захарта и поливаме с водата.Посоляваме.Варим заедно с клонките...Когато с метода "капка"установим ,че сладкото е готово,добавяме лимоновия сок.
Пълним горещото сладко в бурканчетата и обръщаме!
Обожавам сладко от вишни, Миленче! И аз, въпреки жегата вчера, бях на вълна сладко, но от череши. Поздрави и прекрасна седмица от мен!
ОтговорИзтриванеИ аз Роси ,но може би от години не бях правила този бабин деликатес :) !Тази година обаче изпълних неизказаното си обещани,дадено пред самата мен си :) и съм доволна!И за теб една добронамерена седмица!
ИзтриванеМиленка, обожавам вишневи деликатеси, а твоят ме кара да се замечтая...Ама тук още не са узрели вишните май....
ОтговорИзтриванеМисля,че в Пловдив вече презряват и това ме подсеща на потърся за вишновката,която съм решила да правя тази година :) !Прегръдки,Иг и ако нещо закъсаш винаги има бурканче за теб :)
ИзтриванеМиленка,
ОтговорИзтриванеимаме много вишни и всяка година се чудим какво приложение да им намерим.Вече никой у дома не използва сладко - правя само от сливи и от смокини.А от други плодове не правя.Правя вишни със сироп от кафява захар за желирани десерти и това е.Твоето сладко ще е прекрасно за тези, които го обичат.
Поздрави !
Миленка, всичките ти предложения са страхотни и ме уцелваш в десятката::) Обожавам вишни, а не се намират в София!
ОтговорИзтриване