продукти:
3-4 бр.патладжани;
2 с.л (с връх)овче кисело мляко;
1/2 гл.червен лук;
1 /2 гл.чеснов лук;
1/2 вр.магданоз;
2-3 с.л.нарязани,мариновани,сушени домати;
4 с.л.зехтин;
сол;
Измиваме и изпичаме патладжана във фурната.Между тях изпичаме и обеления и едро нарязан кромид лук.
Вътрешността на патладжана,изпечения кромид,чесновите скилидки и магданоза пасираме в блендер.Объркваме с киселото мляко,зехтина,сушените доматчета и солта.
Поднасяме с брускетки,гризини или просто сухарчета!
Прекрасна закуска и мезе е тази топеница!
Чудесна и вярвам много вкусна топеница, Миленка!
ОтговорИзтриванеНепременно ще я направя! :)
Благодаря ти за рецептата!
Поздрави и прохладна вечер!
Миленка,
ОтговорИзтриванетази топеница е чудна.Правя и аз подобна, но без сушени домати.Но с тях е определено по - вкусна.Веднага ще я изпробвам, имаме засяти патладжани в градината.
Поздрави !
Олеле, това ще се прави скоро!
ОтговорИзтриване