продукти:
3 бур.домати консерва(белени);
1 зелена чушка;
2-3 стр.зелен кромид;
3 с.л.захар;
1 гл.пресен чесън;
1 бр.морков(голям);
1 вр.магданоз;
3-4 бр.филии стар хляб;
50 мл.зехтин;
2-3 щипки смлян черен пипер;
риган;
сол;
магданоз;
яйца(по желание);
Затопляме зехтина и когато вече е готов в него запържващо задушаваме ситно нарязания лук,морков,чесън и зелена чушка.През това време пасираме доматите и след като минат 6-7 мин.ги сипваме в тенджерката.Посоляваме със сол и захар и подправяме със ситно нарязаните магданозени дръжки,риган пипер.Добавяме 500 мл.вода.Оставяме да си къкри супата....
Хлябът го запичаме като предварително сме го наръскали с малко зехтин или разтопено масло и го смиламе в блендер,така се получават по-големи топченца като трахана.запичаме го във фурната до златисто!
Малко преди да дръпнем готовата супа от печката добавяме трохите.А ако искаме да обогатим с яйце просто докато ври чукваме желания брой яйца да се пошират в горещата супа.
Поднасяме обилно поръсена с магданоз!
Супата е прекрасна и студена!
Коментари
Публикуване на коментар