продукти:
5-6 бр.патладжан;
2-3 бр.моркови;
3-4 гл.кромид лук;
4-5 скил.чесън;
1 кг.зрели домати/1 бр.белени домати(консерва);
1 бр.зелена люточушле(по желание);
1-2 вр.магданоз;
50 мл.олио/зехтин;
50 гр.краве масло;
сол;
черен пипер;
червен пипер (по желание);
Патладжана измиваме и обелваме.Нарязваме го на средни кубчета и посоляваме.Оставяме да се отдели горчивата вода(аз оставих осоления патладжан за цялата нощ).
Загряваме олиото и маслото и пускаме отцедения патладжан да се позапържи за 5-6 минутки.Добавяме едро нарязаните моркови и лук заедно с обелените скилидки чесън.Подправяме със ситно нарязаните магданозени дръжчици ,пипера и наситненото люто чушле.След 2-3 мин.прибавяме и настърганите пресни домати(или пасираната консерва).Оставяме на тих огън да си къкри тази вкусотия...Готовото ястие трябва да е останало както се казва "на мазнинка".
Поднасяме обилно поръсена с магданоз порцийката!
Миленка,
ОтговорИзтриванеправила съм подобно ястие, даже и с тиквички и патладжани.Много хубаво ястие се получава.И твоето е станало чудесно.
Поздрави !