продукти:
3 бр.тиквички;
3-4 бр.яйца;
150 гр.бяло саламурено сирене;
1/2 с.л.семена кимион;
1/2 с.л.семена копър;
2-3 скил.чесън;
2-3 щипки черен пипер на прах;
2-3 щипки сол;
30-40 гр.краве масло;
2 с.л.зехтин/олио;
галета;
Запичаме на сух тиган семената кимион и копър.
Настърганите тиквички задушаваме до като водата им изчезне в загрятия зехтин и оставаме да поизстинат.
С миксер или вилица разбиваме много добре яйцата с подправките и настърганите чеснови скилидки.Добавяме натрошеното сирене и вече поохладнелите тиквички.
Изсипваме сместа в намазана с масло тавичка и я заливаме с останалото краве масло,което сме разтопили.Отгоре поръсваме с галетата,в случая моята е по-едра домашна.
Печем до готовност на 170-180С.
Миленка,
ОтговорИзтриванескоро и аз правих подобни тиквички у дома.Малко по - различна е моята рецепта, а твоята също е много хубава съдейки по резултата и снимките.
Поздрави !