СВИНСКИ РУЛАДИНИ ВЪРХУ КАНАПЕ ОТ КИНОА




продукти:

5-6 бр.вратни пържоли без кост(по-дебелички);
соев сос;
сол;
олио/зехтин за пържене;
брашбо за овалване;

*** плънка:

150 гр.печурки;
1 ч.ч.попарена коприва;
2 с.л.извара;
5-6 с.л.олио/зехтин;
3-4 щипки индийско орехче;
сол;


***канапе:
1 ч.ч.сварена киноа;
1/2 гл.червен лук;
3-4 с.л.от плънката;
1 бр.малък домат(обелен);

Посоляваме пържолките и ги оставяме да поемат солта за половин час.Покриваме с фолио(найлон)и хачукваме добре месото.Овкусяваме със соев сос.

Започваме да приготвяме плънката....Загряваме мазнината и запържваме гъбините филийки.Посоляваме и добавяме наситнената коприва,която е предварително попарена(аз имам във фризера целогодишно от нея).Добавяме и изварата тпи-четири минутки преди да дръпнем от котлона.Поръсваме с индийското орехче.

В избрания от нас край на пържолата слагаме плънка.Навиваме на стегнато рулце всяка една от тях като гледаме да оставим от пълнежа нужното ни количество за канапето.
Овалваме руладините в бяло брашно,изтупваме излишното и пържим в добре сгорещеното олио,първо с прехлупената част отдолу.Готовите ролчици подреждаме в тавичка,заливаме с малко мазнинка от пърженето и запичаме за около 15-20 минутки.

Канапето се приготвя от лесно,по-лесно....В 2 с.л.загрята мазнина запържваме за 2-3 минутки полумесеците лук и домат,добавяме киноата и плънката.Объркваме за две минутки и сме готови.

Поднасяме и се наслаждаваме на прекрасния аромат на месо,коприва.....Прелест!





Коментари