Отдавна не бяхме се поглезвали с пържени чушки у дома...Консултирах се дали да ги сервирам като салата или с доматен сос,но отговорът бе такъв че трябваше преценката да е моя :) :) :)
И ето моят майонезен без яйца сос,който е прекрасен за всякакъв вид зеленчук,а може би и с месо би бил прекрасно допълнение.....
продукти:
1 кг.чушки тип "Севрия";
***продукти за копърова майонеза:
100-150 мл.олио;
1 вр.копър;
1 ч.л.мед;
1/2 лимон(сок);
1 с.л.ябълков оцет;
сол;
олио за пържене;
Измиваме чушките и цепваме връхчетата с нож.Подсушаваме ги и пържим в сгорещено олио.Отцеждаме върху домакинска хартия излишната мазнина.
Майонезата се приготвя досадно лесно :) ,просто всички изброени съставки приютяваме в съд,удобен за пасиране.Пасираме като задържаме на дъното за 2-3 минутки и постапателно повдигаме пасатора.
Поднасяме чушките със соса!
Миленка,
ОтговорИзтриванечудна е майонезата като добавка към тези пиперки.Прекрасно лятно ястие се е получило.
Поздрави !