продукти;
1 бр.пиле;
смес подправки (сол;пушен червен пипер;куркума;червен пипер; кимион;копърови семена;черен пипер)
1/2 лимон;
50-60 гр.краве масло;
Тази рецепта е по скоро "щракване с пръсти" защото аз просто Ви напомням за него....Всъщност личната ми заслуга е подбора на подправките,които правят това пиле безумно вкусно,ароматно...,чудесно!
Пилето измиваме и "натупваме"с букета подправки много добре от всичките му страни.
Поставяме в тавичката за печене и поливаме с сока от лимона,а самия изцеден плот поставяме в кухината на птицата,така от високата температура ароматът на лимон ще се активизира...
Разпределяме и маслото както преценим дали ще размажем или ще сложим под кожичката си е наше моментно виждане :)
Печем на 180С до готовност!
Никога не отказвам на печено пиле, Миленка! Дори в тези жеги и аз като теб бих отмъкнала една кълка или най-малкото бих обелила малко от кожичката му, но не бих подминала равнодушно тази чудна гледка. А като влюбена от дете в пиле с ориз, си представям веднага в кухината, при лимончето и шепа ориз, натюр, само с малко масло - става снежно бял, нежен и ароматен ... Приказка!
ОтговорИзтриванеПриказен и щастлив юли ти желая, мила!
Прегръдки!