продукти:
200-300 гр.зелен фасул;
1/2 гл.червен лук;
2 с.л.мариновани сушени домати;
1 с.л.зехтин;
20 гр.краве масло;
***дресинг:
2-3 с.л.светъл балсамов оцет;
сол;
чесън;
магданоз;
печени лешници/кайсиеви ядки;
В подсолена,вряща вода потапяме измития и почистен зелен фасул за 5-6 мин.Ако има конци не се притеснявайте ,а с картофобелачка го обелете по краищата,моят случай бе такъв:)
Загряваме двете мазнини в тиган.Пускаме отцедения зелен фасул и едрите,лучени полумесеци.Разбъркваме за 2-3 мин.и сипваме 2/3 от дресинга за още минутка-две.
Сервираме като допълваме и остатъка от дресинг сосчето!
Тази салата е чудесна и като гарнитура!
200-300 гр.зелен фасул;
1/2 гл.червен лук;
2 с.л.мариновани сушени домати;
1 с.л.зехтин;
20 гр.краве масло;
***дресинг:
2-3 с.л.светъл балсамов оцет;
сол;
чесън;
магданоз;
печени лешници/кайсиеви ядки;
В подсолена,вряща вода потапяме измития и почистен зелен фасул за 5-6 мин.Ако има конци не се притеснявайте ,а с картофобелачка го обелете по краищата,моят случай бе такъв:)
Загряваме двете мазнини в тиган.Пускаме отцедения зелен фасул и едрите,лучени полумесеци.Разбъркваме за 2-3 мин.и сипваме 2/3 от дресинга за още минутка-две.
Сервираме като допълваме и остатъка от дресинг сосчето!
Тази салата е чудесна и като гарнитура!
Миленка,
ОтговорИзтриваненямаш никаква умора, твориш прекрасни изкушения в кухнята.Тази салата е чудесно лятно разхлаждащо мезе.Ще я опитаме у дома.
Поздрави !