ЯГОДОВ СЛАДОЛЕД С КИСЕЛО МЛЯКО



За първи път правя сладолед..Не че е нещо сложно,но просто никога не съм знаела,че този домашен елексир ще е с пъти по-добър от всичко,което сме опитвали :) .Реших с първия си опит да отдам заслужено место на кисело мляко като основен компонент,защото ни е любимо в тези горещини и не сбърках!

продукти:

250 гр.кисело мляко(смес);
300 мл.течна сметана(растителна,сладкарска);
2 с.л.захар;
2 пак.ванилена захар;
200-300 гр.ягоди;

Разбиваме с миксер много добре киселото мляко(с висок процент масленост)със захарта,ванилията и течната сметана.Добавяме ситно нарязаните или пасираните ягоди(спокйно биха могли да са замразени).Изсипваме сместа в желан съд и прибираме в камерата.След 30-40 мин. изкарваме сладоледа и разбъркваме хубаво.Отново прибираме в камерата и така това действие се повтаря 3-4 пъти в диапазон от 30-40 мин. .
Аз направих и ягодов сос(малко по-рядко сладко) за гарниране...
Препоръчвам Ви този сладолед за летните следобеди и вечери с приятели!

Преди да сервирате изкарайте сладоледа поне 30-40 мин. предварително!




Коментари

  1. Миленка,
    разкошен сладолед.Аз за разлика от теб се специализирах в правенето - както на млечен, така и на веган.Млечния го правя с кисело мляко и сметана , със разбита сметана и разбити на сняг белтъци или класическия с яйца.Имам и машинки за правене на млечен и на плодов сладолед.А веган сладоледа има куп вариации - правих сладолед с ананас и кокос - тропически, стана супер.
    Приятно и прохладно лято !

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар