продукти:
1/2 ч.ч.ориз*Баланс*;
2 бр.зелени,месести чушки;
2 бр.люти чушки;
2 скил.чесън(1 каф.л.чесново брашно);
50 гр.прошуто;
1 бр.морков;
1/2 вр.копър;
4-5 с.л.майонеза;
2-3 бр.яйца;
сол;
черен пипер;
1/4 лимон (сок);
2 с.л.олио;
В подсолена вода 1:3 сваряваме ориза,моркова и прошутото.
В 2 с.л.олио и зпържваме яйцата,които раздърпваме на по-едри парченца.
След като оризът е готов,нарязваме на ситно моркова и месото,което е поомекнало и най-важното е придал необикновен вкус на варивото.Изчакваме да изстине всичко това и когато това стане объркваме с парченцата чушка,накълцания чесън и копър.добавяме подправките и майонезата и яйцата..
Прелестно мезе,а защо не и добър обяд?!
Опитайте!
Миленка,
ОтговорИзтриванечудесно е това пикантно мезе, много ароматно и вкусно.А копърът е любима подправка, много ароматен и свеж, така ,че не се съмнявам ,че се е получило прекрасно предястие.
Поздрави !
Ех, че хубаво изглежда и предвид съставките, вярвам е чудесна салатка, Миленка! Питателна е и определено може да мине и за основно. :)
ОтговорИзтриванеОооооо каква вкусотийка има тук. Чудесна идея, особено за прошутото:)
ОтговорИзтриванеМного интересна идея, обещаваща салатка, която с удоволствие бих си хапнала:). Поздрави!
ОтговорИзтриванеЧудесна е салатката, Миленка!
ОтговорИзтриване