продукти:
***питките:
1 ч.ч.пълнозърнесто брашно;
1/2 ч.ч.бяло брашно;
1 ч.л.сол;
1 -2 с.л.олио;
около 1/2 ч.ч. вода;
брашно за точенето(за поръсване);
***месна плънка:
500 гр.свинско месо(плешка;бут);
1 бр.морков;
2-3 бр.люти чушки(по желание);
3-4 с.л.олио;
1 ч.л.сумак;
1/3 ч.л.черен пипер;
3 с.л.соев сос;
***зеленчукова плънка:
1 бр.зелена пиперка;
1/2 голяма глава кромид лук;
сол;
***сос:
2-3 с.л. лимонов сос ;
2-3 с.л. крема сирене;
От изброените продукти за питки омесваме меко,не лепнещо тесто ,което разделяме на 8-9 топчета.Омесваме ги и оставяме върху набрашнен плот за половин час да се отпусне тестото.
С точилка разточваме кръгли петури и печем на сух тиган.Внимаваме да не препичаме хляба,за да не стане чуплив,не че и така няма да се изяде :) ....
Смиламе месото и го поставяме в тиган заедно с 1/2 ч.ч.вода,олиото и ситно нарязания морков.Посоляваме и подправяме със сумака,черния пипер и соевия сос.Разбъркваме и оставяме на котлона до готовност.Водата трябва напълно да изври и всичко изброено до тук да се запържи в мазнинката.Добавяме към края и дрено нарязаните люти чушлета.
Лукът и зелената пиперка режем на полумесеци и малко преди сервиране посоляваме,защото иначе ще пуснат водичка.
Сосът е прекрасен и лесен за направа,просто объркваме двете съставки!
Поднасяме прекрасното ястие и се забавляваме с похапването му единствено и само с ръце,...е поне аз така си похапнах моите сандвичи :) !
Да Ви е сладко!
Миленка,
ОтговорИзтриванепреди години правих подобни питки чапати, които пекох на сух тиган.Трябва да се консумират топли, иначе изсъхват.Чудни рула са се получили.
Поздрави !
Така е Ели,но дори и изсъхнали(ако останат) са чаровно хрупкави :)
ИзтриванеМного са апетитни, Миленка! Само че арабите свинско не ядат... Поздрави!
ОтговорИзтриванеАз лично познавам двама ,които ядат :) !Под арабски съм визирала идеята ,същността на ястието,а във връзка със свинското,то то много лесно се сменя с телешко :)
Изтриване