продукти:(за 4 -5 порции)
1-2 бр.голям домат;
150 гр.свинско шарено месо(гърди без кост);
1 бр.морков;
1 бр.тиквичка;
1/2 ч.ч.киноа (смес:бяла и червена);
3-4 бр.люти чушлета;
1 гл.кромид лук;
2 скил.чесън;
1 бр.патладжан;
сол;
копър;
сламурено сирене(по желание);
Киноата я сваряваме в подсолена 1 ч.ч. вода.
В 2 с.л. олио запържваме ситно нарязаното месо.След като свинското е готово добавяме лука,моркова и чесъна,ситно нарязани.Допълваме и с разполовените люти чушлета и кубчетата тиквичка(необелена).След като се уверим ,че сме достигнали желаната готовност с необходимата хрупкавост на чушлетата,добавяме и киноата,Объркваме и дърпаме от котлона.
Патладжана нарязваме на по-дебели филийки,които запържваме в олио и отцеждаме върху салфетка.
Сервираме като върху дебела доматена филийка поставяме патладжан,а отгоре богатата киноа смес.Поръсваме със ситно нарязан копър,а при желание никак няма да сгрешите ако натрошите и малко сирене.....
Великолепно ястие!
Миленка,
ОтговорИзтриванеястието наистина е богато и интересно.И много лесно за приготвяне, а красиво.
Поздрави !
Ето още едно интересно предложение за използване на киноа, от което ще се възползвам!
ОтговорИзтриванеХубав ден, Миленче!
Още не съм пробвала киноа, но рецептата ти изкушава! Поздрави!
ОтговорИзтриване