продукти:
1 ч.ч. ориз*Баланс*;
1 бр.пилешка пържола от бут;
1/2 гл.кромид лук;
2 с.л.пълнозърнесто брашно;
1 бр.зелена чушка;
2 бр.яйце;
1 бр.морков;
пипер меланж;
сол;
2 бр.яйца (за паниране);
олио за пържене;
Ориза и моркова сваряваме в подсолена вода (3 ч.ч.).
Моркова се нарязва на дребни парченца.и се обърква с ориза.
В 2-3 с.л.запържваме ситно накълцаното пилешко и лука.Добавяме към ориза и моркова.Чушката нарязваме на жулиени,а след това на квадратчета.Прибавяме в купата със сместа за кюфтета.Подправяме със сол и пипер.Омесваме с двете чйца и брашното.получаваме леко лепнеща смес.
Оформяме кюфтенца.Потапяме в панировката и пържим до златисто.Отцеждаме върху хартия.
Поднасяме с чесновокопъров сос!
Да Ви е сладко!
От къде ги измисляш тези вкусотии?
ОтговорИзтриване