продукти:
2 бр.тиквички;
1 малка гл.кромид лук;
2 шепи ориз;
1,5 л.месен бульон;
сол;
1 ч.ч.кисело мляко;
3 бр.яйца;
1/2 ч.л.млян черен пипер;
***добавка:
копър;
маслини(без костилка);
Двете почистени и обелени тип "зебра" тиквички и лукът се нарязват на дребно и заедно с бульона слагаме върху включения котлон.Както се вижда солта все още не я добавям,тъй като моят бульон бе овкусен със сол,но винаги може да посолим при недостиг :) .
След около 7-8мин. от завирането пускаме и ориза.Може да се наложи да долеем малко вода!
Приготвяме застройката като в съд удобен за целта разбием много добре яйцата с пипера.Добавяме и киселото мляко...Поставяме на включен котлон и с тел бъркаме непрестанно до сгъстяване.С помощта на черпак малко по малко добавяме към застройката от бульона...Връщаме яйчената смес в съда със супата,не спираме да разбъркваме,за да не се пресече!
Поднасяме с копър и нарязани маслини!
Супата изненада и самата мен с елегантния си вкус......
Супите не са стихията ми.Но ти така подробно си описала приготвянето, че ще се престраша:)
ОтговорИзтриванеПрекрасно е когато от обикновени продукти се получи изненадващ вкус.
Поздрави!