продукти:
300-400 гр.свинско месо;
1-2 бр.чушки;
1 бр.домат;
1 стр.праз лук;
чубрица;
олио;
2-3 с.л.лимонов сок;
2-3 с.л.соев сос;
1 ч.л. черен пипер;
1 скил.чесън;
магданоз;
Правим марина от счукания чесън,лимоновия сок,соевия сос и черния пипер с така получената смес заливаме месото,нарязано на средни парченаца.добавяме и малко солчица.Объркваме и оставяме за 10-15 мин.
Слагаме сачана на котлона(студен).Включваме ел.уреда и сипваме олиото в глинения съд.Когато мазнината е достатъчно загрята добавяме месото.Пърженето е малко по-продължително от пърженето в тиган,но пък си заслужава.Когато месото е готово добавяме парченцата праз,чушка и домат.отново посоляваме със сол и добавяме щипка-две чубрица.
След 7-8 мин.сервираме с пресен магданоз...
Да Ви е сладко!
300-400 гр.свинско месо;
1-2 бр.чушки;
1 бр.домат;
1 стр.праз лук;
чубрица;
олио;
2-3 с.л.лимонов сок;
2-3 с.л.соев сос;
1 ч.л. черен пипер;
1 скил.чесън;
магданоз;
Правим марина от счукания чесън,лимоновия сок,соевия сос и черния пипер с така получената смес заливаме месото,нарязано на средни парченаца.добавяме и малко солчица.Объркваме и оставяме за 10-15 мин.
Слагаме сачана на котлона(студен).Включваме ел.уреда и сипваме олиото в глинения съд.Когато мазнината е достатъчно загрята добавяме месото.Пърженето е малко по-продължително от пърженето в тиган,но пък си заслужава.Когато месото е готово добавяме парченцата праз,чушка и домат.отново посоляваме със сол и добавяме щипка-две чубрица.
След 7-8 мин.сервираме с пресен магданоз...
Да Ви е сладко!
О, да, за обяд, моля! Неустоимо предложение, Миленка, майсторки сач. Поздрави!
ОтговорИзтриванеМиленка,
ОтговорИзтриванеи аз така правя месото на сач - задушавам го по - продължително и добавям зеленчуци.Чудесно ястие се е получило.
Поздрави !
На сач не отказвам:)
ОтговорИзтриване