продукти:
500-600 гр.брашно;
1/2 ч.л сол;
1 с.лзахар;
1ч.л.сода за хляб;
1 с.л.оцет;
около 300 мл.топла вода;
семена;
Към пресятото брашно добавяме погасената сода в оцета,солта и захарта.разбърквайки с дървена лъжица добавяме и водата докато получим меко не лепнещо тесто.
Поставяме топката тесто в намазнена тавичка.С ръка ,претискайки оформяме питката.
Със семената оформяме кръст,тъй като питката е обредна,но ако я правим за ежедневието ,не е задължително.
Печем до готовност при 150С.
Нека бъдем здрави!
Честит празник Миленка ! Честито на всички именници ! Много подходяща за празника обредна пита.
ОтговорИзтриванеПоздрави !
Много, много хубава питка, поздравявам те, Миленка!
ОтговорИзтриване