БАНИЦА С КАЙМА И ПРАЗ


продукти:

***тесто:

2 ч.ч.брашно;
1 с.л.олио;
1 с.л.оцет;
1 с.л.сол;
около 1 ч.ч.студена вода;

***плънка:

300 гр.кайма;
1 стр.праз лук;
1 с.л.кисело мляко;
1 бр.яйце;
2-3 с.л.олио;
черен пипер;
сол;

олио за мазане;
1 жълък+1 с.л.олио за глазиране;

Загряваме олиото в тиган.Запържваме ситно нарязания праз и добавяме каймата.Посоляваме и бъркаме докато каймата стане на трохи.Изключваме котлона и дърпаме сместа да изстине.Когато това се случи объркваме с киселото мляко и яйцето.Подправяме.
Замесваме тестото да е меко,да не лепне и го оставяме за 20-30 мин.да си почине,покрито с памучна кърпа(баба я нарича месалче :) ).
Разделяме на 6-7 топки,които разпочваме на тънко.Намазваме с малко олио и разпределяме плънка.Навиваме на охлювче и подреждаме в тава.Глазираме и печем на 170С до готовност.

Можем да направим и една баница с две кори и плънката между тях.Този вариант също е добър.


Коментари