продукти:
1 ч.ч. овесени трици;
2 ч.ч.брашно;
1 ч.ч.прясно мляко;
1 ч.л.сода за хляб;
1 бр.яйце;
1 ч.л.сол;
краве масло;
1 с.л.олио за намазване на тавата;
Този тип питки са ни любими,а и мисля че няма човек който може да откаже топла содена питка.
Тези хлебчета не са типични представители на рецептата първоизточник тъй като липсва най-вече сиренето,а и са с прясно мляко,но ако искате да добавите няма да сгрешите :) .
Овесените трици,солта и брашното се объркват добре и чукваме яйцето.Малко по малко сипваме прясното мляко ,в което сме разтворили содата.
Омесваме меко и лепнещо тесто.
Покриваме с хартия тава и я намазняваме.Ръцете си потапяме в олио и оформяме питките.
На всяко топче боцкаме парченце масло и печем на 170С.
Питките леко се напукват,но това да не си стресира,прекрасни са на вкус а и не се втвърдяват лесно....
Тази рецепта си открадвам непременно Миленка.Много вкусни са се получили тези добруджанки.
ОтговорИзтриванеПоздрави !