продукт:
250-300 гр.свинско месо(шарено);
3-4 бр.картофи;
1 бр.морков;
1 бр.ябълка;
1 стр.праз лук;
1 бр.червена чушка;
1 бр.жълта чушка;
1/2 вр.магданоз;
2 щипки семена от копър;
6-7 зърна черен пипер;
олио;
Месото нарязваме на хапки.Посоляваме и в олиото за 2-3 минутки ги запечатваме.Заливаме с 100 мл. вода и задушаваме.Добавяме останалите продукти без ябълката,(когато течноста вече я няма,а е останала само мазнинката)нарязани на по-едричко като от магданоза само дръжките.Добавяме подправките и още малко водичка (около 150-200 мл.).Готвим търпеливо като 7-8 мин.преди да изключим котлона добавяме ябълковите едри резанчета.Ястиетооставяме с малко сос и поднасяме със ситно нарязано ,свежо магданозче.
Бон апетит!
Миленка,
ОтговорИзтриванеябълките обикновено са чудесни при приготвяне на дивеч, но виж и в този случай са прекрасна добавка към това ястие.
Поздрави !
Царица си на такива манджи!
ОтговорИзтриване