продукти:
5 бр.глави от паламуд;
1 бр.чушка;
1/2 люто чушле;
1/2 гл кромид лук;
3-4 бр,средни картофи;
1 скил.чесън;
3-4 бр.бахар;
1 дафинов лист;
3-4 стр.кервиз;
1 ч.л.сол;
3-4 с.л.олио;
***застройка(по желание);
1 бр,яйце;
1 ч.л.горчица;
1/3 ч.ч.кисело мляко(прясно мляко);
Рибните глави сваряваме в подсолена вода заедно с дафиновия лист и бахарите.
Прецеждаме бульона и отделяме месцето от костите!
В тенджерката загряваме олиото и запържваме нарязаните на дребно,лук,картофи,чесън и чушки.След 4-5 мин.заливаме с прецедения бульон ,който е около 1,250 л..Добавяме ситно нарязаните стебла на целината и пускаме вече използвания дафинов лист и бахари.Малко преди да дръпнем тенджерката от котлона добавяме чистото месо от паламуда и застройваме по желание.
Поднасяме с наситнените листа от целина и лимонов сок!
Да Ви е вкусно!
Много хубава рецепта, Милена! В къщи обожаваме рибена чорба. Убедена съм, че ще харесат твоята супа. Ще я направя.
ОтговорИзтриванеЩе ми е много приятно да споделиш резултата,Таня!Поздрави :)
ИзтриванеТопла, вкусна, ароматна и приготвена от теб. Чудесна супа, Миленка и снимките едни такива красиви и уютни. Поздрави!
ОтговорИзтриванеМного благодаря,Кате! :)
ИзтриванеМиленка,
ОтговорИзтриванеу дома рибената чорба е на почит.И аз я правя от глави, твоята е чудесна и ще я приготвя.Правя я малко по различно, но този вариант е чудесен.
Поздрави !
Аз в интерес на истината риба обичам,но към рибната чорба съм малко скептична...,но пък съпругът ми я обича :) !Във връзка с моя вкус в случая ще допълня,че тази супа и на мен се услади :) :) :)
ИзтриванеУ дома само аз обичам рибена супа, ама само кака обичамммм!
ОтговорИзтриване