продукти:
500 гр.пилешки воденички;
1 ч.ч.жито(грухана пшеница);
1 бр.дюля;
1 бр.морков;
2 зелени чушки;
2 червени чушки;
1 гл.кромид лук;
черен пипер;
сол;
олио;
магданоз;
В подсолена вода сваряваме почистените воденички.Бульонът се запазва!
Едро нарязаните лук,чушки,морков запържваме за 3-4 мин.в сгорещеното олио.Добавяме воденичките и измитата ,почистена пшеница.Посоляваме с пипер и сол.Добавяме и едрите дюлеви парчета(само сме я почистили от семето).Заливаме с 2 ч.ч.бульон и 1 ч.ч.вода.Оставяме ястието да си къкри до пълното извиране на течността.
Поднасяме със свежия магданоз....
Ястието е прекрасно!Дюлята дава една нежна киселина и прекрасно си подхожда с вкуса на житото и воденичките...Опитайте и ще останете възхитени!
Много интересна комбинация, Миленче! Струва си да се опита. Поздрави!
ОтговорИзтриванеМиленка,
ОтговорИзтриванеправила съм пилешки воденички с лук и дюли в бързоварка.Ставеше много вкусно ястие, но твоето е още по - интересно с добавка на жито.Много вкусно и интересно.
Поздрави !
Чудесна е цялата ти серия нови рецепти, Миленка,
ОтговорИзтриванеа това предложение е с много интересна вкусова комбинация.
Благодаря, поздрави за теб, а днес - 08.11 и честит празник!
Миленка, и тук ме остави без дъх, много вкусно звучи!
ОтговорИзтриване