продукти: (за 2-3 порции)
2 пилешки пържоли от бут(без кожа);
4 големи гъби "Печурки"(200 гр.);
30 гр.краве масло;
2 с.л.олио;
1 с.л.горчица;
сол;
копър;
***за маринатата:
1/2 лимон(сок);
1 ч.л.смлян черен пипер;
3 с.л.соев сос;
3 с.л.олио;
2 скил.чесън;
сол;
Първо се захващаме с направата на марината,в която пилешкото месо трябва да постои поне час.А самата марина се приготвя много лесно Всички течни продукти се рабъркват с нарязаните скилидки чесън.Подправяме със солта и черния пипер.Хубаво овкусяваме пилешкото,което сме нарязали на 5-6 парчета(от двете пържоли).
Изпичаме маринованото месо.В същия тиган разтапяме кравето масло,заедно с олиото и когато са достатъчно загряти сипваме обелените и нарязани гъби.След като сме ги разбърквали 3-4 мин.заливаме с 50 мл.вода,в която сме размили горчицата.Посоляваме и оставяме на котлона за още 3-4 мин.
Поднасяме ястието с пресен копър!
Звучи много апетитно рецептата на това пиленце! Браво, Миленка!
ОтговорИзтриванеЗащо "Попинз"?:))
ОтговорИзтриване