продукти:
3 бр.свински език;
100 мл.червено вино;
3 скил.чесън;
2 с.л.царевично нишесте;
1 ч.л.червен пипер;
1 даф.лист.
3-4 бахара;
олио;
сол;
черен пипер;
Добавка към ястието;
В подсолена вода сваряваме свинския език.Обелваме го и го нарязваме на филийки.
В тенджерка загряваме олиото.За 2-3 мин запържваме нарязаните скилидки чесън,а заедно с него добавяме и нишестето.Малко преди да налеем бульона от езика добавяме и червения пипер.Отревисто бъркайки сипваме от силния бульон докато достигнем желаната гъстота.Добавяме езика ,бахара и дафиновия лист.
Сервираме с пилафът ,който е превъзходна компания и на соса , и на месото...
Не съм гладна, но гледайки това изкушение, ми се пълни устата със слюнка, Миленка и бих му се нахвърлила лакомо, лакомо! Разкош голям! Браво! :)
ОтговорИзтриванеМного вкусно, много! Сега ще се чудя къде да търся език, как ми се дояде...
ОтговорИзтриванеСтрахотно предложение, Миленка :)
Поздрави!
Миленка,
ОтговорИзтриванесамо веднъж съм правила език и то като студено желирано предястие.Чудесно ястие се е получило, чудесно го допълва ориза.
Поздрави !
Милинка, да тръгвам, ако е останало!
ОтговорИзтриване