състав:
2 големи кокоши яйца;
100 гр.меко краве масло;
1 ч.ч.пудра захар;
4 пак.царевично нишесте;
корите на 2 лимона;
1 ч.л.течна ванилия;
1 ч.ч.бряло брашно;
1 бакпулвер;
От всички изброени продукти омесваме меко,нелепнещо тесто.
Разделяме на две и разточваме кора с дебелина половин сантиметър.
Изрязваме желана форма и печем сладките в предварително затоплена фурна на 150С 15 мин..
Охлаждаме ги и ги намазваме с лимонова глазура,чийто състав е: сок на 1 лимон+2 1/2 ч.ч. пудра захар.
Поръсваме с нарязани сушени плодове(микс).
Великолепни са!Ароматът е запомнящ ,а вкусът желан!
В добре затваряща се кутия могат(ако останат :) )да се съхраняват и 3 седмици !
Колко са красиви и ухаещи на празници! Едни от любимите ми аромати по това време. Чудесни са, Миленка!
ОтговорИзтриванеМиме, много красиви и звучат вкусно и ароматно, наистина празнично!!
ОтговорИзтриванеПрегръдка и хубав ден!!
Много са красиви и чудесно поднесени, вкъщи няма шанс да останат, вероятно няма да мога и да ги снимам, ще ги излапат на един дъх :) Страхотни са!
ОтговорИзтриване