200-250 гр.спанак(пресен);
1/2 гл.кромид лук;
3-4 с.л.зехтин;
2 бр.яйца;
1 с.л.соев сос;
щипка индийско орехче;
сол;
свински гърди без кост(с кост);
сол;
черен пипер;
Спанака измиваме и подсушаваме.
Запържваме до избистряне ситнонарязания кромид в загрятия зехтин.
Пускаме и спанака(аз не го режа или късам).Поливаме със соевия сос,поръсване с малко сол(при нужда) и индийско орехче.Похлупваме за 4-5 мин.с капак.Отхлупваме и разбъркваме.Дръпваме спанака в едната половина на съда,а в другата чукваме двете яйца.Оставяме ги да се изпържат и ги накъсваме.Объркваме спанака и яйцата.
Свинското месо го овкусяваме и запичаме на сух тиган.
Сервираме гърдите върху спаначеното канапе,прекрасна е комбинацията!
Да Ви е сладко!
Уау, страшна майсторица на бързи вкусотии си, Миле!
ОтговорИзтриванеМерси,Веселушке!Наистина обичам бързите ястия....:)
Изтриване