продукти:
1 кисела зелка(около 1,500 кг.);
500-600 гр.свинско месо(осмянка;ребра);
1-2 бр.моркови;
6-7 бр.гъби "Печурка";
2 с.л.свинска мас;
30-40 мл.олио;
1 ч.л.черен пипер(смлян);
Накълцваме зелето и го объркваме с измитите и разполовени гъби.Към тях добавяме кубчетата моркови.
Разпределяме зелето в дълбока тавичка и в средата му поставяме цялото парче месо.
Поръсваме с пипер и поливаме с олиото.
Тук-там мушкаме и по малко масчица.
Заливаме с 300-400 мл.вода.Покриваме с фолио и печем за 2 ч.на 180С.
Пет-десет минутки преди сервиране махаме фолиото,за да се пече свинското и да получи загар :)!
Да Ви е сладко!
Чудесно, зимно и много вкусно ястие.
ОтговорИзтриванеПоздрави !
Вкусноооо....
ИзтриванеНе би ми хрумнало да съчетая гъби, моркови и кисело зеле, обаче се облизвам вече пред монитора, да знаеш, и така зачервена коричка месце.
ОтговорИзтриванеИдеална комбинация!Прегръдки мило мое другарче :)
Изтриване