продукти:
300 гр.нахут(сух);
500-600 гр.свинско месо(не тлъсто,но не и сухо);
1 стр.праз лук;
1-2 моркова;
1 с.л.доматена паста;
1 ч.л.червен пипер;
1ч.л.черен пипер;
сух джоджен;
зехтин/олио;
сол;
От вечерта накиснете в студена вода нахута.
В удобна тенджерка загряваме зехтина и за 4-5 мин.запържваме месото,нарязано на средни късчета.Добавяме едро нарязаните праз и моркови(на кръгчета по на 0,5 см.дебелина).Посоляваме!
Изсипваме и нахута.Заливаме с 600-700 мл.вода в която сме размили доматената паста.Посоляваме още малко ако има нужда.Подправяме с ароматите и оставяме на тих огън да си къкри.
Ако има нужда от доливане на течност,направете го...Месото трябва да "се разпада",а нахута да е "мазничък" !
Да Ви е сладко!
Нахута преди варенето се обелва
ОтговорИзтриванеАз не го беля...Моят е тазгодишен и ципата е толкова фина,че все едно да беля граха!
ИзтриванеМил, пак си наготвила вкусно ти...
ОтговорИзтриване:)Много си мила,Вес!
Изтриване