Киселото зеле с ориз на фурна по нашия край е известно като "Бурания",та това днешното ястие е с основни продукти кисело зеле и ориз....Имах и малко каймичка,което беше достатъчна причина да я мушна да прави компания на гореспоменатите продукти :).Така се получи един приказно вкусен обяд!
продукти:
1 1/2 ч.ч.накълцано кисело зеле;
1/2 ч.ч.ориз;
1/2 гл.кромид лук;
1 ч.ч.свинска кайма;
1 голям морков;
1 ч.л.черен пипер;
2 скил.чесън;
олио;
Запържваме в малко олио ситно нарязаните лук и моркови.Добавяме наситнения чесън и киселото зеле.Разбъркваме за 7-8 минутки и изсипваме в тенджерката и ориза и каймата.
След около 5 мин.сипваме 1 1/2 ч.ч.вода.Подправяме с пипера и оставяме да къкри на тих огън.
Да Ви е сладко!
продукти:
1 1/2 ч.ч.накълцано кисело зеле;
1/2 ч.ч.ориз;
1/2 гл.кромид лук;
1 ч.ч.свинска кайма;
1 голям морков;
1 ч.л.черен пипер;
2 скил.чесън;
олио;
Запържваме в малко олио ситно нарязаните лук и моркови.Добавяме наситнения чесън и киселото зеле.Разбъркваме за 7-8 минутки и изсипваме в тенджерката и ориза и каймата.
След около 5 мин.сипваме 1 1/2 ч.ч.вода.Подправяме с пипера и оставяме да къкри на тих огън.
Да Ви е сладко!
Миленка,
ОтговорИзтриванечудесно, много ароматно и вкусно ястие през студените зимни дни.Великолепно изглежда.
Поздрави !
Гурме версия на Буранията е това! Браво, Миленка, много елегантно се е получило! Поздрави!
ОтговорИзтриванеТолкова вкусно, че ми се прииска да се пресегна, такива са ти все предложенията на теб!
ОтговорИзтриванеБлагодаря Ви момичета :)
ОтговорИзтриване