продукти:
12-13 бр.сушени смокини;
3-4 с.л.сусам;
3 бр.орех;
10-12 бр.фурми;
3 с.л.ликьор "Амарето";
100 гр.черен шоколад;
12-13 горски теменужки;
белтък;
кристална захар;
Смокините накисваме в ликьора поне за час.
Запичаме накълцаните орехови ядки и сусама.Заедно с тях и почистените от костилките фурми ,намачквайки с ръка омесваме смес,която ще е пълнежа на смокините.
С остро ножче правим лек разрез на всяка смокиня и я пълним със сместа от сусам.
Разстапяме на водна баня шоколада,а в него потапяме всеки бонбон.Подреждаме върху поднос.
Пребираме в хладилник за час-два,а през това време озахаряваме теменужките и ги оставяме да се изсушат.
Цветята залепяме с помощта на разтопен шоколад.
Миленка,
ОтговорИзтриванепризнавам те за майстор на различни видове бонбони.Чудни ги правиш.Тези в постен вариант и с теменужки са великолепни.Веднага записвам рецептата.
Поздрави !