продукт:
500 гр.свинска кайма;
300 гр.картофи;
1 вр.пресен лук;
1/2 вр.магданоз;
2-3 бр.гъби;
1 яйце;
кашкавал за поръсване;
щипка индийско орехче;
сол;
черен пипер;
олио;
Картофите се обелват и настъргват.
В купа поставяме каймата и картофите.Добавяме наситнения лук и магданоз.Чукваме яйцето и омесваме с подправките и нарязаните на дребно гъбки.
Намазняваме тавичката ,в която разстиламе сместа.Намазваме и отгоре с мазнинка.Аз разпределих тук-там чери доматчета,но те не са задължителни.
Печем на 170С до готовност като преди да сервираме поръсваме с настърган кашкавал.
Наистина го позабравихме това ястие Миленка 😃 можем с него да разнообразим готвенето с кайма 😉 сещам се че беше вкусничко.
ОтговорИзтриванеПоздрави и благодаря за предложението
😘
Наистина много пъти ме е спасявала тази запеканка,а бях я изоставила от менюто :)
ИзтриванеПрекрасен Април,Дани! :)
Миленка,
ОтговорИзтриваненаистина много лесно и ефектно се получава това ястие.Правя го малко по - различно - с кисели краставички и др. зеленчуци, но и така е чудесно.Бързо предложение за гости.
Поздрави !
Прекрасно и вкусно ястие с каймичка,Ели!Права си ,че и с кисели краставички става много добре....Поздрави!
Изтриване