продукти:
1 бр.пушен заек (около 1,300 кг.);
8 връзки зелен лук;
1 връзка пресен чесън;
1 с.л.доматена паста;
2-3 бр.едри моркови;
50-60 гр.краве масло;
3-4 бахара;
1 дафинов лист;
олио;
сол;
Ястието е от тези ,които готвим в гювеча и после като се "сетим" че сме пъхнали нещо във фурната...сервираме и се радваме на вкус и сладост!
Нищо сложно!Нарязваме на едро зеленчуците.Половината от тях сипваме в съда,а върху тях поставяме зайчето(цяло или на порции,няма значение),покриваме с останалите зеленчуци.Разпределяме бахара и дафиновия лист.
Заливаме с 300-400 мл.вода,в която сме размили доматената паста.Добавяме олиото и печем за час-час и половина на 160 С.
1 бр.пушен заек (около 1,300 кг.);
8 връзки зелен лук;
1 връзка пресен чесън;
1 с.л.доматена паста;
2-3 бр.едри моркови;
50-60 гр.краве масло;
3-4 бахара;
1 дафинов лист;
олио;
сол;
Ястието е от тези ,които готвим в гювеча и после като се "сетим" че сме пъхнали нещо във фурната...сервираме и се радваме на вкус и сладост!
Нищо сложно!Нарязваме на едро зеленчуците.Половината от тях сипваме в съда,а върху тях поставяме зайчето(цяло или на порции,няма значение),покриваме с останалите зеленчуци.Разпределяме бахара и дафиновия лист.
Заливаме с 300-400 мл.вода,в която сме размили доматената паста.Добавяме олиото и печем за час-час и половина на 160 С.
Не съм срещала пушен заек досега. Любопитно ми е за вкуса. Рецептата е обещаващо вкусна. Поздрави, Миленка!
ОтговорИзтриване