продукти:
1-1,500 кг.свинска плешка;
500 гр.моркови;
2-3 с.л.мед;
2 с.л.черен кимион;
1 с.л.кимион;
2 с.л.сусам;
100 мл.олио;
2 с.л.соев сос;
1 даф.лист;
зърна черен пипер;
сол;
Нарязваме месото на късчета които хубаво объркваме в глинен съд с кимионите,сусама,соевия сос,солта.Добавяме и едрите,морковени резени.
Заливаме с 250 мл.вода,в която сме разтворили меда.Поръсваме с черния пипер.Пъхваме дафиновият лист и поливаме с олиото.
Покриваме с алуминиево фолио и печем на 170С около час и половина-два като половин час преди да изключим фурната махаме фолиото!
Месото направо се топи в устата!Добър апетит!
Това с меда е интересно. Не сладни ли от меда?
ОтговорИзтриванеМного добре си пасват...
ИзтриванеМиленка,
ОтговорИзтриванемного интересна комбинация на подправки и мед за овкусяване на месо.Ползвам кимиона определено за кайма, не за месо на късчета.А медът определено придава чудесен аромат и вкус.
Поздрави !
Тази гозба със сигурност ще е по наш вкус!Много ни хареса, Миленка! Поздрави!
ОтговорИзтриване